Divulje - Kaštel Štafilić

Plaža Divulje se nalazi u najzapadnijem dijelu Kaštela, a na nju se dolazi sa kaštelanske ceste na križanju odmah ispod splitske zračne luke. Šljunčana plaža pogodna i za malu djecu, jer je more dosta plitko. Na plaži se nalazi tuš, kafić te možete iznajmiti ležaljke i suncobrane uz nadoplatu.

Stari Resnik - Kaštel Štafilić

Plaža Stari Resnik je šljunčana plaža koja se nalazi između plaža Divulje na zapadu i plaže Resnik na istoku. Idealna je za obitelji s malom djecom. Unutar mora je pijesak i također je jako plitko. Na plaži ima tuš, kafić dalje tu možete iznajmiti ležaljke, suncobrane ili pedaline. Za djecu je tjekom ljetne sezone na raspolaganju gumeni tobogan a moguće je na ovoj plaži iznajmiti skuter.

Resnik - Kaštel Štafilić

Plaža ispod hotelskog kompleksa Resnik nalazi se između splitske zračne luke i Kaštel Štafilića koji je prvi od sedam Kaštela. Idealna je za malu djecu, plitko more i šljunak je pogodno za cjelodnevna obiteljska druženja na moru.

Petrova Njiva - Kaštel Štafilić

Petrova Njiva je jedna od mnogih plaža na području Kaštel Štafilića. To je prirodna stjenovita plaža posebno pogodna za odrasle. U blizini plaže je borova šuma koja u vrućim ljetnim danima pruža ugodnu hladovinu.

Bile - Kaštel Štafilić

Plaža Bile se smatra najljepšom plažom na području Kaštel Štafilića. Bijela šljunčana plaža koja se pruža u duljini od oko 600 metara privlači mnoge turiste.Plaža je idealna za obitelji s djecom, međutim potrebno je ponijeti suncobran, jer nema dovoljno prirodne hladovine. Na plaži se nalaze tuševi i dva kafića.

Gabine - Kaštel Štafilić

Plaža Gabine nalazi se pokraj kule Nehaj u Kaštel Štafiliću te je omiljenom plažom domaćih stanovnika i gostiju. Lijepa šljunčana plaža je idealna za obitelji s djecom s prirodnom hladovinom ispod borova. Na plaži se nalazi kafić istog imena, gdje se možete osvježiti i nešto pojesti. Kafić Gabine je vrlo popularan, skoro svake večeri tijekom ljetnih mjeseci pruža svojim gostima dobru zabavu uz glazbu uživo.

Đardin ili Paićevo - Kaštel Stari

Glavna plaža u Kaštel Starom, Skoro u centru mjesta, poteže se prema istoku sve do Hotela Palace. Plaža ima sve potrebne sadržaje za duži ostanak na kupanju. Takodjer je postavljena i rampa za invalide.

Palac - Kaštel Stari

Između Kaštel Lukšića i Kaštel Starog nalazi se stari hotel Palace, a ispred njega plaža istog imena. Na šljunčanoj plaži nalazi se kafe bar. Ova plaža je okružena borovima i stoga bogata prirodnim hladom.

Šumica ili Miljenko a Dobrila - Kaštel Lukšić

Plaža Šumica se nalazi u blizini doma za nezbrinutu djecu po kojem je dobila ime ali domaći je zovu i Šumica. Plaža je od centra Kaštel Lukšića udaljena svega 200 metara. Osim tuša je na plaži igralište za djecu te igralište za odbojku na pjesku.

Ostrog - Kaštel Lukšić

Prva plaža istočno od Dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću se nalazi ispod starog parka. Uz ovu šljunčanu plažu se nalazi caffe bar Ostrog idealno mjesto za opuštanje uz kavu poslije plaže. Na plaži se nalazi tuš. Radi nedovoljno prirodnog hlada preporučujemo da ponesete suncobrane.

Ispod Suda - Kaštel Lukšić

Lijepa, tiha plaža, sa prirodnim hladom borova je plaža "Ispod Suda" koja se nalazi u Kaštel Lukšiću. Ime je dobila zahvaljujući svom položaju. Idealna je za obitelji sa malom djecom. Nalazi se odmah ispod ceste koja vodi za Baletnu Školu. Na plaži je mali tobogan i ljuljačke za djecu.

Baletna Škola - Kaštel Kambelovac

Plaža Baletna Škola prostire se na pola puta između Kaštel Kambelovca i Kaštel Lukšića. Odmah do plaže nalazi se odličan i vrlo popularan restoran Baletna Škola gdje se možete osvježiti i kušati dalmatinske specijalitete. Plaža je pogodna za malu djecu na plaži se nalazi tuš.

Kemp - Kaštel Gomilica

Prva plaža istočno od poznate Marine Kaštela u Kaštel Gomilici. Nalazi se odmah do Vatrogasnog doma u Gomilici a sa nje puca pogled na Kaštilac. Na plaži nema dodatnih sadržaja ali se na njoj možete nesmetano sunčati i kupati.

Torac - Kaštel Gomilica

Najpoznatija plaža u Kaštel Gomilici smjestila se na Torcu. Ova plaža je omiljeno mjesto za večernja okupljanja. Plaža je pretežno betonirana, dijelom šljunčana i dijelom pješčana. Na plaži se nalazi kip tovara po njemu je plaža poznata. Idealna je za obitelji s djecom.

Pretraga smještaja

Šifra objekta:
Tip smještaja:
Dolazak:
Odlazak:
Broj osoba:
 

O Kaštelima

Kaštela su naziv za sedam manjih spojenih mjesta uz obalu Kaštelanskog zaljeva. To su: Štafilić, Novi, Stari, Lukšić, Kambelovac, Gomilica i Sućurac. Svako ovo mjesto, smješteno oko svoje utvrde odnosno kastela, nosi svoju osebujnu povijesnu priču i odiše ljepotom prirode i tradicije mediteranskog podneblja...

Više informacija »

Plaže

Petrova Njiva je jedna od mnogih plaža na području Kaštel Štafilića. To je prirodna stjenovita plaža posebno pogodna za odrasle. U blizini plaže je borova šuma koja u vrućim ljetnim danima pruža ugodnu hladovinu. Plaža Bile se smatra najljepšom plažom na području Kaštel Štafilića. Bijela šljunčana plaža koja se pruža u duljini...

Više informacija »

Planinarenje

Iznad Kaštela se u smjeru zapad-istok proteže planina Kozjak. Kozjak se u dužini od 16 km proteže od Klisa na istoku do prijevoja Malačka na zapadu. Najviši vrh je Veli vrj (779 m). Biljni pokrov koji raste na južnim obroncima - lemprika, mirta, brnistra i planika – karakterizira mediteransku floru, dok na sjevernim obroncima...

Više informacija »

Priča o vinu

Jeste li znali da je Hrvatska vrlo bogata autohtonim sortama vinove loze i da je velika većina tog blaga hrvatskih autohtonih sorti upravo iz Dalmacije? Bogata je i tradicija vinogradarstva u Kaštelima, od antičkih vremena do danas, o čemu govori i podatak da od svih sorti u nas čak deset posto potječe iz Kaštela...

Više informacija »

Gastro vodič

Dalmatinska kuhinja je splet mediteranske prehrane i životnih navika tradicionalno uvriježenih među stanovništvom dalmatinskog područja. Tradicionalnu dalmatinsku prehranu karakterizira učestala konzumacija žitarica, voća, povrća, mahunarki i orašastih plodova, obilno korištenje maslinova ulja, konzumacija ribe i crnog vina...

Više informacija »

Kaštelanski Romeo i Julija

Vjerujemo da nema čovjeka koji nije čuo ili čitao o Shakespeare-ovim Romeu i Juliji. Gotovo istovjetna priča ispričana je i u našim Kaštelima. Legenda o dvoje mladih kaštelanskih ljubavnika, zaraćenim plemićkim obiteljima, ponosu, ljubomori, hajdučiji i natruhama socijalnih nemira, generacijama se prenosila od usta do usta...

Više informacija »